Search
  • Mark Baars

Applausje voor alle IT-ers!


En toen zaten we, achteraf gezien toch vrij onverwacht, opeens in een crisis. De Minister President riep op: "Werk thuis, als dat mogelijk is", waarop "verplicht thuiswerken" bij veel organisaties de standaard werd. Dankzij onze fantastische IT-infrastructuur verloopt dat nu al weken lang nagenoeg probleemloos.


Natuurlijk is IT niet het eerste waar je aan denkt in zo'n crisis. Dus het personeel in de zorg kreeg een collectief applaus van de bevolking. En terecht! Ze verdienen het, net als kassiëres, vakkenvullers, vrachtwagenchauffeurs en alle anderen die het land draaiend houden, en dat niet vanuit een veilige thuis-situatie kunnen doen.


Maar ik wil toch ook 'n klein beetje waardering vragen voor al die IT-ers, die ervoor zorgen dat we allemaal met elkaar in contact kunnen blijven. Dat grootouders hun kinderen en kleinkinderen kunnen video-bellen, dat heel veel werknemers niet potentieel hoeven bij te dragen aan de verspreiding van het Corona virus door thuis te kunnen werken. Dat we online eten kunnen bestellen, wat schade door omzetverlies bij veel restaurants beperkt. En dat we 24/7 op de hoogte kunnen blijven van het nieuws, met apps, websites, radio en TV al dan niet digitaal.


Verveling thuis? NetFlix en Prime Video streamen je favoriete series en films in HD of 4K kwaliteit naar je eigen thuis-bioscoop. En dat blijft allemaal prima werken naast het extreem gegroeide internetverkeer als gevolg van de vele thuiswerkers.


Stel je voor dat we deze crisis in 1984 hadden gehad. Dan hadden we ons met alleen radio, TV en telefoon moeten redden.


Naast alle belangrijke vitale werknemers, geef ik een virtueel applausje aan alle IT-ers! Bedankt en wat een topprestatie is er de afgelopen jaren neergezet waardoor we nu een infrastructuur hebben die dit allemaal aan kan!

0 views

Follow me

 

© 2018 - 2020 by Mark Baars

Photo by Bas van der Burgt

 

Call

Skype: markjbaars

  • LinkedIn - White Circle
  • Facebook Clean
  • Twitter Clean
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now